dijabeticari.slatina@gmail.com

Novosti & savjeti

Dijabetička udruga Slatina: Održana josipovska akcija mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka

Danas je u povodu blagdana svetoga Josipa, zaštitnika grada Slatine, Dijabetička udruga Slatina organizirala akciju mjerenja šećera i tlaka.

Akciju su u paviljonu Parka 136. slatinske brigade u Slatini provele medicinske sestre Greta Perković i Senka Palčić, članica Udruge Katarina Marković i liječnica obiteljske medicine Vesna Turk – Štrajtenberger dr. med. spec.

Akciji mjerenja šećera i tlaka odazvalo se 35 građana koji su tom prigodom imali priliku porazgovarati o svome zdravlju i s liječnicom koja im je pružila niz korisnih savjeta kako prevencijom mogu utjecati na svoje zdravlje i kvalitetu života gdje su istaknuti bitni čimbenici poput reguliranja vlastite prehrane i tjelesne aktivnosti s ciljem smanjena rizika koji mogu dovesti do dijabetesa, kardiovaskularnih ili nekih drugih bolesti.

Akcija je otkrila dvije osobe koje su imale nešto povišenu razinu šećera u krvi, a iste su provoditeljice akcije preventivno uputile svojim liječnicima opće prakse da daljnjim pretragama utvrde moguće postojanje dijabetesa.

Izvor – (mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

Skip to content