Povećanje znanja i svijesti građana Grada Slatine svih uzrasta o važnosti prevencije kardiovaskularnih i malignih bolesti.

Doživjeti stotu, UP.02.2.1.08.0165

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Promocija zdravlja i prevencija bolesti – faza 2
Vrijednost projekta: 426.320,72 kune
Iznos bespovratnih sredstava: 426.320,72 kune
Nositelj projekta: Grad Slatina
Partneri projekta: Dijabetička udruga Slatina, Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Slatina
Trajanje projekta: 12 mjeseci

Akcije trijaže

Radionice nordijskog hodanja

Edukacije prve pomoći

Edukacije samopregleda dojki

Škola nepušenja

Psihološke radionice za žene oboljele od karcinoma dojke

AKTIVNOSTI PROJEKTA

EDUKACIJE SAMOPREGLEDA DOJKI

Koje će se održavati jednom mjesečno tijekom trajanja projekta od strane liječnika obiteljske medicine gdje će svi zainteresirani sudionici moći naučiti više preventivnom samopregledu.

ŠKOLA NEPUŠENJA

Namijenjena je završnim razredima osnovnih škola kao i prvim i drugim razredima srednje škole te ostalom zainteresiranom građanstvu.

EDUKACIJE PRVE POMOĆI

Koje će se provoditi jednom mjesečno tijekom trajanja projekta u suradnji s medicinskim osobljem i volonterima Crvenog križa.

AKCIJE TRIJAŽE

Javnozdravstvene akcije mjerenje tlaka, šećera, kolesterola i triglicerida, te procjena kardiovaskularnog rizika. U sklopu projekta, u mjesnim domovima, održat će se 10 akcija trijaže s ciljem mini kontrole zdravlja građana. Medicinski tim čini 5 osoba.

RADIONICE NORDIJSKOG HODANJA

Tehnika hodanja sa štapovima s ciljem aktiviranja gornjeg dijela i povećanja kondicijske i zdravstvene učinkovitosti. Nordijsko hodanje uključuje ruke, ramena, prsa i leđa, naizmjenično kontrahirajući i istežući 90 % muskulature tijela, a ujedno rasterećuje zglobove donjeg dijela tijela, što za mnoge znači povratak hodanju kao osnovnom obliku kretanja i tjelovježbe. Odvijat će se 10 puta u suradnji s Udrugom za održivi razvoj i rekreaciju MOTIV.

PSIHOLOŠKE RADIONICE ZA ŽENE OBOLJELE OD KARCINOMA DOJKE

Namijenjene svim ženama i članovima obitelji s ciljem mentalnog osnaživanja žena koje prolaze kroz liječenje ili su završile liječenje. Ovu aktivnost provodi Udruga SVE ZA NJU u obliku dvodnevnog predavanja.

EDUKATIVNI MATERIJAL

VIŠE INFORMACIJA