dijabeticari.slatina@gmail.com

Novosti & savjeti

Dijabetička udruga Slatina organizirala izlet na Jankovac

Dijabetička udruga Slatina danas (subota) je organizirala za članove udruge jednodnevni izlet na Jankovac. Na izletu je bilo 35 članova udruge koji su u 9 sati autobusom krenuli put Papuka na popularno izletište Jankovac.

– Nakon nepunih sat vremena vožnje našli smo se u Slatinskom Drenovcu, a za rutu puta odabrali smo novootvorenu planinsku stazu koja kreće nedaleko od Drenovca. Dogovor je bio da svi koji žele i mogu pješačiti izlaze iz autobusa i pješice dođu do Jankovca, a ostali koji misle da fizički ne mogu savladati uspon, autobusom odu do planinskog doma. Staza je označena za planinare tako da smo se uspješno snašli u šumi i bez poteškoća slijedili njezin tijek. Predivna priroda, miris šume, svježina, zrak pun kisika i žubor vode u potoku, ma što možeš poželjeti više uz obilje sunca koje se probija kroz krošnju drveća. Ljepota slapa „Skakavac“ i količina vode koja se slijeva s litice podsjeća na male Plitvice, koja ljepota u srcu Slavonije. Naša šetnja stazom trajala je oko dva sata, nismo se žurili nego smo uživali u blagodatima svježine, ljepoti prirode, disali punim plućima i bez obzira na umor uslijed strmih uspona s puno entuzijazma nastavljali dalje, – ispričali su nam slatinski dijabetičari koji su nakon lijepe tjelesne aktivnosti i malog predaha ručali u restoranu Planinskog doma  Jankovac.
Uslijedio je predah uz kavu, a onda ponovo šetnja oko jezera uz posjet grobu grofa Jankovića, čovjeka koji je prvi spoznao estetske i krajobrazne vrijednosti ove doline.

Dijabetička udruga Slatina osim izletom svoje je članove počastila i novim majicama kako bi na zajedničkim okupljanjima i izletima bili prepoznatljivi, ali i dostojno predstavljali svoj grad budući da su izabrali žute majice s plavim tiskom, bojama Grada Slatine. One također predstavljaju i njihovu udrugu.

Ove aktivnosti udruge vezane su za projekt „Druženjem i rekreacijom do boljeg zdravlja“ financiran putem Javnog natječaja Virovitičko-podravske županije.

– Ovim projektom želimo potaknuti ljude da se što više kreću u prirodi na svježem zraku, te na taj način osnaže svoj organizam i postignu bolju kondiciju, što je veoma važno za održavanje zdravlja, – poručili su slatinski dijabetičari.

(mf; Izvor: Dijabetička udruga Slatina)

Slike: https://www.radioslatina.hr/dijabeticka-udruga-slatina-organizirala-izlet-na-jankovac/

Skip to content