dijabeticari.slatina@gmail.com

Novosti & savjeti

Dijabetička udruga Slatina organizirala sajamsku akcija mjerenja tlaka i šećera u krvi

U sklopu 9. obrtničko-gospodarskog sajma u Slatini Dijabetička udruga Slatina organizirala je javnozdrastvenu akciju mjerenja šećera u krvi i krvnoga tlaka za građanstvo grada Slatine, ali i brojne posjetitelje sajma.

Članovi udruge ovakvim akcijama žele potaknuti sugrađane na kontrolu svoga zdravlja i pravovremeno rješavanje eventualnih zdravstvenih poteškoća, a preventivnim djelovanjem doprinosimo boljem zdravlju, manjim komplikacijama i kvaliteti života.

Akcija se pokazala i više nego uspješnom budući da se odazvalo 140 ljudi. Rezultati su također izuzetno dobri s obzirom da su samo kod njih devetero izmjerene vrijednosti šećera koje zahtijevaju daljnju obradu te su upućeni svojim obiteljskim liječnicima.

U provedbi akcije sudjelovali su članovi udruge dijabetičara Slatina, dok su medicinski dio posla odradile medicinske sestre, dugogodišnje članice udruge: Vesna Kizivat, Višnja Kajzer, Neda Dušak i Greta Perković.

Predsjednik Dijabetičke udruge Slatina Rajko Brajić od srca se zahvalio na trudu i dobroj volji svima koji su pomogli u organizaciji akcije, a osobito građanima na odazivu te ih pozvao da se uključe i u naredne akcije planirane tijekom godine.

(mf; Foto: Mihaela Feldi, Dijabetička udruga Slatina)

Izvor: https://www.radioslatina.hr/dijabeticka-udruga-slatina-organizirala-sajamsku-akcija-mjerenja-tlaka-i-secera-u-krvi/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3YNqqCWSHwzXaQTxoOokdnT6bFCtjiSKuktHXu1ukS6lnzlkIT2PEiqcQ_aem_AYGvpEu3tho68KsMTMe8pp6qpLr-79GF1Xz4Y9n6YUxyxEo6zM5NCGuwsHbhlh6pE45ZhgEdhiYREEEsTroma1uP

Skip to content