dijabeticari.slatina@gmail.com

Novosti & savjeti

Predstavnici projekta “Doživjeti stotu” gostovali na Radio Slatini

Danas smo u našem studiju ugostili predstavnike projekta „Doživjeti stotu“ – voditeljicu projekta Mariju Fumić iz Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine, magistru farmacije Jasenku Plantak Kotur kao predstavnicu medicinskog osoblja, te Vladimira Jelenčića, ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Slatina.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a provodi ga Grad Slatina s partnerima Dijabetičkom udrugom Slatina, Hrvatskim Crvenim križem te Gradskim društvom Crvenog križa Slatina.

Cilj projekta je povećavanje znanja i podizanje svijesti građana grada Slatine o važnosti prevencije kardiovaskularnih i malignih bolesti, a njegova je vrijednost 426.320,72 kn.

Tijekom razgovora s predstavnicima projekta saznali smo osnovne informacije o projektu i planiranim aktivnostima, a rezimirali smo i dosad provedene aktivnosti, točnije tri javnozdravstvene akcije trijaže i dvije akcije nordijskog hodanja.

Naši sugovornici su istaknuli kako je pandemija koronavirusa nažalost negativno utjecala na kontrole i preglede za sprječavanje i suzbijanje različitih kroničnih i malignih bolesti, pa je tako ovaj projekt idealan za podizanje svijesti i obavljanje različitih pregleda i samopregleda kako bismo barem malo popravili ovu negativnu statistiku. To se može učiniti samo ako se što veći broj građana odazove na projektne aktivnosti.

Sljedeća po redu aktivnost koja se organizira u sklopu ovoga projekta je edukacija prve pomoći koja će se provesti u suradnji s medicinskim osobljem i volonterima Crvenog križa Slatina. Tako se već ovoga petka, 15. srpnja, na slatinskoj gradskoj tržnici s početkom u 8:30 sati organizira navedena akcija koja će uključivati i edukaciju samopregleda dojki prilikom koje će se naučiti više o preventivnom samopregledu.

Organizatori stoga pozivaju sve građane Slatine i okolnih naselja da se odazovu ovoj akciji i učine prvi korak kako bi “doživjeli stotu”!

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Izvor: https://www.radioslatina.hr/predstavnici-projekta-dozivjeti-stotu-gostovali-na-radio-slatini/

Skip to content